Valg af det rigtige hundetegn til din hund - Hundesider.dk
25
post-template-default,single,single-post,postid-25,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Valg af det rigtige hundetegn til din hund

Valg af det rigtige hundetegn til din hund

Hvis du er den glade og lykkelige ejer af en dejlig hund, er det fra ordensmagtens side et lovkrav, at hunden altid bærer et hundetegn uden for hjemmets fire vægge. Dette skal du dog ikke kun gøre for politiets skyld, idet et hundetegn altid er den hurtigste måde at identificere din hund, hvis den for eksempel løber væk eller – gud forbyde det, bliver fundet efter en påkørsel eller lignende. Her vil mange argumentere for, at alle hunde i dag jo skal være chipmærkede, det vil sige at de skal have en mikrochip skudt ind under huden i nakken, der med det rigtige måleinstrument kan aflæses. Der er dog det at sige til det, at denne metode kræver et specialinstrument, som kun politi, Falck og dyrlæger råder over. Et andet problem med denne metode er, at omtalte chip ikke, som mange tror, indeholder ejerinformationer men udelukkende hundens id-nummer, som efterfølgende skal slås op i det danske hunderegister for at finde frem til ejeren.

Hvad skal der så stå af oplysninger på et hundetegn?

Mange tror, at det er et krav, at hundens navn fremgår af dets hundetegn. Dette er imidlertid ikke korrekt. Ifølge loven skal der stå informationer om ejeren, så den der finder hunden let kan kontakte ham, eller hende, der ejer den, så hunden kan finde hjem igen. Blandt disse oplysninger er ejerens telefonnummer. Når man angiver sit telefonnummer på hundetegnet, er det en rigtig god ide, at man husker at sætte 0045 foran nummeret, da det ellers vil være ubrugeligt i udlandet, hvis din hund for eksempel kommer væk fra dig på sommerferien i Italien.

 

Hvilke typer hundetegn findes der?

De tider er forbi, hvor et hundetegn blot var en flad og kedelig plade af metal. I dag fremstilles hundetegn i utroligt mange varianter af både typer, former og farver.

Webshoppen Cotonshoppen.dk i Aarhus graverer hundetegn, der for eksempel forestiller de forskellige hunderacer. Denne type hundetegn fås for stort set alle hunderacer hvad enten vi taler de helt små hunde eller de store hunde. Er du til de mere klassiske hundetegn, kan du dog få de mere almindelige tegn fremstillet i messing, aluminium og stål. En fordel ved denne typer hundetegn er ofte at de i princippet er fuldstændigt uforgængelige og i teorien holder hundens levetid. Alle de tidligere omtalte figurformede og racespecifikke hundetegn holder desværre ikke evigt, og vil på et tidspunkt gå til eller blegne i lakeringen.

Prisen på hundetegn variere således også en del alt afhængigt af type. Visse specialbutikker og smykkeforretninger tilbyder ligefrem hundetegn fremstillet i ædelmetaller som sølv eller guld, der ofte er produkter, der kan koste mange tusinde kroner afhængigt af vægten og eventuel bestykning med sten.

Uanset pengepung og smag er det dog vigtigt, at din hund får et hundetegn, selvom vi dog aldrig har hørt historier om bøder tildelt ejere af hunde uden tegn.