Tips til hundeforsikringer - Hundesider.dk
69
post-template-default,single,single-post,postid-69,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Tips til hundeforsikringer

Tips til hundeforsikringer

Hvis du overvejer at få hund, er der et par ting, som det er rart at have styr på inden du går ud og køber hunden. Det gælder f.eks. om at finde den race som passer bedst til dig og din familie, men der er også et par økonomiske overvejelser du skal have med i dine overvejelser, inden du går ud og anskaffer dig en hund. Det er f.eks. forskelligt hvor meget en hund spiser af foder, og så skal du være klar over at der er fast udgift der hedder hundeforsikring.

Ansvarsforsikring

Det er lovpligtigt at have den del af en hundeforsikring som hedder ansvarsforsikring. Det vil sige, hvis din nye hund bider din nabo i benet, eller hvis (noget der sker oftere) din nye hund løber ind til selv samme nabo og vælter dyr vase eller ødelægger andet af en andens ejendom, så skal du have en ansvarsforsikring der dækker dette. Da alle typer af ulykker sker, og man ikke ved hvor meget værdi hunden kan risikere at ødelægge for, så er det altså lovpligtigt at have ansvarsforsikringen.

Tillægsforsikringer

Ud over ansvarsforsikringen, så er der selvfølgelig mange der også vælger forskellige tillægsforsikringer, som rent faktisk dækker din hund. Det vil sige, at hvis din hund går hen over bliver syg, så kan det være rart at have en forsikring, som kan være med til at dække medicin eller hvis det bliver nødvendigt at have hunden forbi en dyrlæge eller måske endda et dyrehospital. Vi vil gerne det bedste for vores kæledyr, men i tilfælde af sygdom kan dette godt være en dyr fornøjelse, som der måske ikke lige er plads til i hverdagsøkonomien. Så er det rart at have tegnet den rigtige forsikring.

Sidst er der også nogle der vælger at lave en livsforsikring til deres hund. Dette giver specielt mening, hvis du anskaffer en speciel race, og dermed også en dyr hund. Sker der noget, og går din hund hen og dør, så vil du måske gerne have den sikkerhed som der ligger i at vide at der er penge til at anskaffe en ny.

Spar på dine hundeforsikringer

Der kan være en hel del penge at spare ved at få undersøgt hvor du kan finde den billigste forsikring af din hund. Det er derfor en god ide at lave en sammenligning fra i hvert fald 2-3 forskellige forsikringsselskaber. Dette kan du eventuelt gøre ved samme lejlighed som du tjekker andre af husholdnings forsikringer. Så er der som oftes endnu flere penge at spare. Det er dog ofte muligt at spare flere hundrede kroner alene på at få den rigtige forsikring af dine kæledyr.

Du kan læse mere om forsikring af kæledyr på Forsikring.guru. Dette gælder også andre kæledyr som katte, papegøjer og heste. De fleste dyr er ikke lovpligtige, som heste og hunde, men det kan alligevel være rart at have, og specielt hvis du har et dyr med en vis værdi, som eksempelvis katteforsikring til en racekat.