Skal hunden med på weekendturen? - Hundesider.dk
63
post-template-default,single,single-post,postid-63,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Skal hunden med på weekendturen?

Skal hunden med på weekendturen?

Hygge skal helst være i højsædet, når man drager på weekendophold. Om det så er med kæresten, hele familien eller alene er irrelevant. Man ønsker en god oplevelse. Du har set frem til, at man forkæler sig selv og sine nærmeste lidt ekstra. Men der er også en, der synes, at dit weekendophold er en rigtig dårlig idé. Det er din hund.

Det er ikke rigtig hyggeligt uden hunden

Hunden vil nemlig ikke undvære dig. Det er din bedste og mest trofaste ven. Lige pludselig er det dig, der står med et problem. For hvor skal hunden så passes henne, og har du moral til at tage væk i tre dage uden den? Dette problem står i skærende kontrast til weekendopholdets egentlige formål. Nemlig at du skulle forkæle dig selv og frigøre dig fra hverdagens problemstillinger. Du har lige fået et problem yderligere, og måske synes weekendopholdet ikke længere som en god idé.

Få gjort kål på de moralske skrupler

Der er ingen, der vil bebrejde dig for at tage på weekendophold. Det fortjener alle mennesker i ny og næ. Højst sandsynligt vil heller ingen finde dig skyldig, hvis du lader hunden blive passet et andet sted. Men vi kan alligevel godt forstå, hvis det nager dig. Fordi uanset hvor god og sød den vikarierende er, så er hunden bare aldrig lige så glad som hos dig. Men hjælpen er på vej. Du kan tage din hund med på ferie, og der findes steder, der vil være rigtig glade for at se både dig og din hund på dit weekendophold.

Her kan du se en liste over steder, der vil byde din hund velkommen

Planlæg dit weekendophold så hunden kan komme med

Som listen indikerer, så er der flere steder vidt forskudt i landet, der gerne ser, at du tager din hund med på ferie. Derfor skal hunden også ses som en mulighed og ikke en begrænsning. Planlæg din ferie alt efter, hvor du kan få din hund med. Du vil højst sandsynligt føle en stor glæde over, at den igen bidrager med godt humør, og jeg er sikker på, at den vil være mindst lige så glad, som du er. Du kan komme vidt rundt i landet, og du er højst sandsynligt ikke tvunget til at gå på kompromis med din destination, selvom hunden er med.

Vær opmærksomhed på hundens behov

Når du træffer beslutningen om at tage din hund med, så er du nødt til at være ansvarlig over for, hvad hunden kan lide og ikke lide. Hvis du er i tvivl, om det er en god idé at tage hunden med eller blot ønsker at sikre din hund det bedste, så kan du læse denne guide om, hvad din bedste ven finder sjovt og mindre sjovt.

Afsluttende skal det siges, at hvis du beslutter dig for ikke at tage hunden med, så har du været dit ansvar bevidst. Du har vurderet, at du skal steder hen, hvor hunden ikke vil føle behage, og at det er bedre, at den bliver passet trygt hos en hundepasser. Det er en beslutning, der er baseret på grundige overvejelser om, hvad der er bedst for hunden, og det kendetegner en god hundeejer.