Sådan vælger du det rette foder til din hvalp - Hundesider.dk
61
post-template-default,single,single-post,postid-61,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Sådan vælger du det rette foder til din hvalp

Sådan vælger du det rette foder til din hvalp

Hvis du netop har fået en sød lille hvalp, så vil du sikkert gerne vide hvordan du fodre den korrekt, hvad den må spise og hvad du skal passe på med.

Når hvalpen bliver taget fra sin mor, kan den hurtigt få stress og problemer med maven, det er derfor vigtigt at der opbygges nogle gode og faste rutiner så hurtigt som muligt så hvalpen kan falde til ro.

Hvis du vil give hvalpen en ny type foder

Hvis din hvalp har fået en type foder hos opdrætteren og du ønsker at den skal have en anden type foder, så er det vigtigt at du ikke bare går over til den nye type fra dag 1.

Du skal derimod gradvist fortsætte med det gamle foder og langsomt vænne hvalpen til den nye type. Grunden er at hvalpens mave skal vænne sig til det nye foder.

En god metode at gøre det på er at gøre det over 10 dage. Den første dag giver du 90% af det gamle foder og 10% af det nye. På dag 2 giver du 80% af det gamle foder og 20% af det nye. Sådan fortsætter du i 10 dage og hvalpens mave og system vil altså have en glidende overgang til det nye foder.

Hvor meget må hvalpen spise?

Som udgangspunkt skal du følge doseringsvejledningen på produktet. Men du bør også selv holde øje med hvalpens vækst, kan du eksempelvis se at den hurtigt bliver overvægtig, så skær ned på mængden af foder.

Det samme gør sig gældende hvis du kan se at hvalpen vokser hurtigere end normalt for denne type race, så bør du ligeledes holde lidt tilbage med foderet. Grunden til dette er at hvis den vokser alt for hurtigt, så kan den senere i livet få problemer med knogler og led.

Hvor ofte skal hvalpen spise?

Da en hvalp har behov for en masse energi men samtidig har en begrænset rummelighed i maven, er det vigtigt at den ikke blot for en stor potion men at det er fordelt på flere omgange.

Optimalt bør hvalpen indtil den er omkring 6 måneder spise 3-4 portioner dagligt, når den er over 6 måneder bør du skære ned til 2 gange dagligt.

De tre gange dagligt bør også være opdelt i nogenlunde faste intervaller, så hvis du fodre tre gange dagligt kunne det være om morgenen, så snart du kommer hjem fra arbejde og igen lige inden du skal i seng.

Hvor lang tid skal hvalpen have hvalpefoder?

Det er lidt forskelligt fra race til race, men som regel siger man indtil hvalpen er 6-12 måneder gammel, eller indtil at knoglerne er 90% færdigudviklet.

Hvis du er i tvivl om hvornår du bør skifte til almindelig foder, så kontakt din dyrlæge eller tag en snak med personalet der hvor du køber dit hundefoder normalt.

Husk også at tage et kig på denne guide over det bedste hvalpefoder på markedet, her har du en oversigt over de forskellige typer og kan se hvilket der passer til hvilke racer.