Sådan klarer du livet med hund som senior - Hundesider.dk
76
post-template-default,single,single-post,postid-76,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Sådan klarer du livet med hund som senior

Sådan klarer du livet med hund som senior

En gang hundemenneske, altid hundemenneske. Dette er noget, som de fleste nuværende eller tidligere hundeejere nok kan skrive under på. For hunden er virkelig menneskets bedste ven. Det skyldes ikke mindst, at hunden altid er trofast og altid er glad for dit selskab.

Særligt hvis man lever alene, kan en hund være en stor trøst. Men desværre er der mange af dem som lever alene – nemlig ældre – som ikke føler, at de kan have en hund. De er bange for, at der er for meget arbejde i det, og at de ikke fysisk er i stand til at passe hunden.

Udfordringerne ved at være hundeejer og ældre

Og det er da også rigtigt, at nogle aspekter af hundepasningen bliver mere komplicerede, jo ældre man bliver. For hunde har typisk rigtig meget energi, og de har brug for at røre sig meget.

Som ældre vil man ofte opleve, at man bliver gangbesværet. Man kan blive dette i mindre eller højere grad, men det kan ikke undgås, at lemmerne bliver mere stive og energien mindre med årene. Det kan godt være et problem, når man har en energisk hund, som skal ud at gå – og gerne flere gange om dagen.

Hjælp dig selv med en rollator

Men det er faktisk både godt og sundt at holde sg i gang, når man er nået op i en højere alder. De daglige gåture kan derfor være enormt gode for kroppen og for systemet – og der er mange måder at komme uden om problemerne med muskulaturen på.

En af disse er en rollator. En rollator er den ideelle hjælp til at komme fremad, idet den aflaster kroppen og fordeler belastningen ud over flere muskler. Rigtig mange ældre bruger den, og for hundeejeren kan den betyde en væsentlig forskel. Mange forskellige modeller af rollatorer kan fås på internettet.

Andre gode hjælpemidler til den ældre hundeejer

Man kan supplere sin rollator med forskellige andre remedier og hjælpemidler, som ikke kun gør gåturen med hunden, men også hverdagen generelt, lettere. Disse mange forskellige muligheder for seniorer kan man læse meget mere om på internettet.

At tænke på at aflaste sig selv i hverdagen kan gøre en stor forskel for hundeejeren. For hvis man beskytter, styrker og sparer sin krop, så kan den holde længere – og det samme kan ens liv med hund.

Tænk over valget af hund

Sidst, men ikke mindst, så kan de ældre som ikke allerede har en hund, men tænker på at købe, træffe valget af hund med lidt ekstra omhu. Der er nemlig stor forskel på, hvor meget energi og overskud forskellige typer af hunde kræver.

For eksempel er små hunde naturligt nok nemmere at have med at gøre. De er mindre, har typisk ikke behov for at gå så langt, og er generelt nemmere at styre. Nogle store hunde er også både dovne og godmodige, men så skal man sørge for at holde ekstra øje med race.