Loppemidler til hunde: Bekæmpelse og forebyggelse - Hundesider.dk
67
post-template-default,single,single-post,postid-67,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Loppemidler til hunde: Bekæmpelse og forebyggelse

Loppemidler til hunde: Bekæmpelse og forebyggelse

For de fleste hundeejere er lopper et mareridt, man helst vil undgå. Desværre er det ikke altid muligt. Heldigvis findes der nogle gode behandlingsmuligheder, der hurtigt kan gøre din hund loppefri, hvis uheldet skulle være ude. Ligeledes findes der forskellige muligheder til at undgå, at din hund (igen) bliver ramt at lopper. Bliv klogere på begge dele nedenfor.

 

Behandling af loppeangreb

Hvis først din hund er blevet ramt af lopper, er det vigtigt, at du hurtigst muligt får bugt med de små uønskede insekter. De er irriterende for din hund, men breder sig også hurtigt i hele dit hjem. Der findes rigtigt mange forskellige metoder til at slippe af med din hunds lopper. Nogle af dem er:

  • Loppeshampoo: Loppeshampoo er et effektivt loppemiddel, der får ram på rigtigt mange af de voksne lopper, der bor i din hunds pels. Ved en grundig vask dræber du lopperne og fjerner deres afføring. Det er netop denne afføring, der er næring for loppelarver, hvorfor disse nu også forsvinder. Af gode og kendte produkter findes Biogance loppeshampoo (forhandles på petdreams.dk) og Biocide loppeshampoo (forhandles på dyrelageret.dk). Loppeshampoo har en virkende effekt i omkring 20 timer, og du bør derfor kombinere brugen heraf med et forebyggende loppemiddel.
  • Loppespray: Loppespray er et loppemiddel, der sprayes i din hunds pels. Denne spray blokerer loppernes iltoptag og dræber dem efterfølgende. Biospotix producerer en god loppespray, som du kan læse mere om i artiklen Biospotix loppespray.
  • Tabletter: Loppetabletter er gode kure, der virker effektivt mod loppeangreb på din hund. Tabletterne gives oralt. Capstar Vet er et godt bud på en god tabletkur (forhandles hos maxizoo,dk). Læs mere om Capstar i artiklen Capstar Vet loppemiddel.

 


Forebyggelse af loppeangreb

Den bedste og mest effektive loppebehandling er den forebyggende. For hvis du først har fået de små kløende insekter inden for din matrikel, kan de være svære at slippe af med igen. De sidder nemlig i alle gulvtæpper, tekstiler med mere. Der findes mange muligheder for forebyggelse af loppeangreb:

  • Loppehalsbånd: Loppehalsbånd er et effektivt forebyggende loppemiddel, der afgiver kemiske eller naturlige stoffer til din hunds pels. Med et sådant kan du derfor holde lopper væk fra dit kæledyrs pels i lang tid. Bliv klogere på disse halsbånd i artiklen Loppehalsbånd til hunde.
  • Spot-on-pipetter: Spot-on-pipetter er doserede loppeprodukter, der er meget nemme at bruge. Du skal blot påføre pipettens indhold mellem din hunds skulderblade. I løbet af 24 timer vil stoffet så være fordelt over hele dit kæledyrs pels og på den måde beskytte dit kæledyr mod lopper i op til 8 uger. Af kendte spot-on-produkter kan Frontline nævnes.
  • Tabletter: Der findes også forebyggende tabletter. Disse virker ved, at der oplagres et loppegiftsstof i din hunds fedtvæv. Dette giftstof afgives så langsomt til dens blod, hvorfra det overføres til de lopper, der suger blodet. Herefter bliver stoffet overført til loppers laver, hvilket medfører, at deres hudskellet bliver blokeret. På den måde forhindrer tabletterne, at loppelarver udvikler sig til voksne lopper. Et eksempel på disse tabletter er Program Vet, der blandt andet forhandles hos dyrelageret.dk.