Husk disse principper, når du træner din hund - Hundesider.dk
15582
post-template-default,single,single-post,postid-15582,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Husk disse principper, når du træner din hund

Husk disse principper, når du træner din hund

En uopdragen hund kan gøre livet ret surt for dig og gøre drømmen om det søde hundeliv til lidt af et mareridt. Derfor er det vigtigt, at du ved hvordan du lærer din hund basale ordrer og respekt for din autoritet. I denne oversigt får du fem grundprincipper, som gør det lettere for dig at træne din hund. På den måde opfører den sig ordentligt, uanset om den møder andre hunde, nye mennesker eller en dyrlæge på Frederiksberg.

Lad den lære sit navn

Det kan virke basalt, men det er vigtigt, at hunden lærer at forstå hvornår du snakker til den. Du kan forbinde lyden af dens navn med noget behageligt for hunden, som f.eks. godbidder eller klappen. På den måde bliver den mere opmærksom, når du siger navnet. Det er vigtigt, at du ikke overgør brugen af det, da det kan gøre hunden døv og ligeglad overfor det.

Vær en leder

Hvis du ikke etablerer dig selv som hundens leder, vil hunden hurtigt begynde at gå sine egne veje. Det gør hunden stædig og uvillig til at følge kommandoer eller lære nye ting. Ligesom vi mennesker stoler på folk som tager det roligt og ikke hidser sig op, har hunde brug for en fast men rolig person til at guide dem. Så tag det rolig, tag styringen og vær tålmodig med din hund.

Gentagelser er vigtige

Hunde lærer ikke ud fra hvad vi siger, men snarere hvad vi gør. Da du ikke kan lære din hund nye ting med ord, har du brug for at vise den det. Derfor er det vigtigt, at du gentager øvelser mange gange, så din hund kan genkende et mønster. Og sørg for at gøre det samme hver gang – ellers kan din hund meget hurtigt blive forvirre. 

En træt hund er en dårlig elev

Ligesom du kan have svært ved at lære nye ting efter en lang dag på studie eller arbejde, så har hunde også kun en vis mængde mental overskud for én dag. Så bliv ikke ved i timevis med øvelser. Hunden risikerer at blive træt af det, hvilket kan forsinke læringsprocessen.

Vær konsekvent med kommandoerne

Sig aldrig en kommando, som du ikke komplet forventer, at hunden skal følge. Hvis hunden lærer, at du Hvis du lader en ignoreret ordre passere fordi du er træt, vil hunden lære, at den ikke behøver at følge kommandoer.