Hund med separationsangst?: Sådan bringer du fitnesscenteret til dig - Hundesider.dk
15490
post-template-default,single,single-post,postid-15490,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Hund med separationsangst?: Sådan bringer du fitnesscenteret til dig

bange hund

Hund med separationsangst?: Sådan bringer du fitnesscenteret til dig

For mange mennesker er deres hund en vigtig og elsket del af familien. Det kan derfor føles hjerteskærende, hvis ens hund lider af separationsangst, og derfor ikke bryder sig om at være alene. Dette kan sætte nogle store begrænsninger i ejerens liv, som kan blive nødt til at fravælge de aktiviteter, hvor det ikke er muligt at tage hunden med. En af disse aktiviteter kunne f.eks. være at tage i fitnesscenteret.

Der findes heldigvis en måde, hvorpå du nemt kan bringe fitnesscenteret hjem til dig selv. Der findes nemlig et hav af forskellige træningsmaskiner, som du kan erhverve til hjemmet. På denne måde kan du stadig få din motion uden at skulle lade din hund være alene hjemme.

Få trænet konditionen med en crosstrainer

Der findes mange forskellige træningsmaskiner, som egner sig til at have i hjemmet. Hvis man dog ønsker at træne både muskler og styrke konditionen, så kan man risikere at skulle købe en del maskiner, hvilket de færreste har plads til. Du kan dog nemt få trænet store dele af kroppen og få forbedret formen ved at bruge en crosstrainer.

Med en crosstrainer får du både trænet cardio og forskellige muskelgrupper på én gang. Det vil sige, at maskinen er med til at styrke din kondition, imens du får trænet specielt muskelgrupperne fra hoften og ned.

Derudover er crosstraineren skånsom ved din krop, og den er dermed velegnet til genoptræning efter en skade eller en operation. Maskinen er nemlig opbygget sådan, at du nærmest løber i luften. Dermed belastes dine ben ikke i samme grad, som når man f.eks. løber på et løbebånd.

Crosstraineren er altså også et ideelt valg, hvis man ønsker at tabe sig, netop fordi den skåner kroppen. Derudover styrer du helt selv intensiteten af træningen, så du kan tage det i lige netop det tempo, som du kan holde til.  

Hvis denne træningsmaskine lyder som det rette valg for dig, så kan du læse mere om crosstrainers her.       

Styrk overkroppen med en pull up bar

Når du har fået trænet konditionen og benene i din crosstrainer, så mangler du bare overkroppen. Et oplagt og pladsbesparende træningsredskab til at træne denne del af kroppen er en pull up bar. Dette er et relativt billigt og enkelt redskab at bruge, og det er enormt praktisk, da den kan hænges op på væggen eller i en dørkarm.

En pull up bar virker på den simple måde, at du blot skal løfte dig op i armene. Det hører altså under kategorien vægttræning, men her bruger du din egen vægt til at træne med. Dette kan lyde intimiderende, hvis man ikke er vant til denne form for træning, men armene er designet til at skulle kunne løfte din krop, så med lidt øvelse er det en træningsform, som man vil få gode resultater af.

Der findes flere forskellige typer af pull up bars, så du har rig mulighed for at finde den type, som passer bedst til dig og din bolig. Du kan læse mere om pull up bars her.

Med disse træningsredskaber kan du altså bringe fitnesscenteret hjem til dig selv, og du undgår dermed at få dårlig samvittighed over at lade hunden være alene hjemme.