Hvad gør du hvis din hund bliver syg?
29
post-template-default,single,single-post,postid-29,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Hvad gør du hvis din hund bliver syg?

Hvad gør du hvis din hund bliver syg?

Her i landet har rigtig mange danskere husdyr. Mange har en hund, men også mindre dyr som katte, kaniner, marsvin og hamstre er populære i de danske hjem.  Men hvad gør man hvis en hund eller anden type kæledyr bliver syg? Ideelt set bør man jo håndtere det på samme måde som man ville gøre, hvis et hvert andet af familiens medlemmer blev syg.  Derfor bør man tage sin hund til dyrlæge, så snart den viser tegn på sygdom eller bare generelt ubehag. Dyr kan som bekendt ikke tale med os og forklare os hvad der er galt, eller hvor det gør ondt, derfor er det vigtigt at du som ejer er meget opmærksom på dit kæledyrs adfærd og de tegn, det forsøger at vise. På den måde kan du også lettere forklare dyrlægen, hvilke symptomer han eller hun skal have for øje når den lille pelsklump skal undersøges. Det letter dyrlægens job betydeligt og sparer dig for tid.

Alle kæledyr har brug for en god dyrlæge

Som sagt bør man behandle sit kæledyr som et ligeværdigt familiemedlem, det fortjener din hund. Faktisk bør du også konsultere en dyrlæge, så snart du overtager din hund fra dens mor. Her skal den tjekkes for eventuelle medfødte skavanker, allergier og have tænderne og tandstillingen undersøgt samt have eventuelle vaccinationer og loppekur. Derudover giver dyrlægen gode råd til korrekt pleje at dit kæledyr, herunder både ting som kost, motion og hygiejne. Alle hunderacer er nemlig forskellige i deres behov, det er derfor vigtigt du sætter dig grundigt ind i det, for at sikre din hunds ve og vel. Find en dyrlæge som både du og dit kæledyr føler jeg trygge ved. En som er erfaren og som har et godt tag på dyr.  Det giver den bedste oplevelse for alle parter.

Sådan finder du en dygtig dyrlæge

Nøjagtig som med læger til vi mennesker, så findes der også en lang rækker forskellige dyrlæger. Der findes både små og store dyrehospitaler, og nogle med hver deres special områder.  Er du for eksempel bosiddende i Bjæverskov, så er det mest hensigtsmæssigt, at finde en dyrlæge tæt der på, da syge dyr sjældent finder en lang køretur behagelig.

Forhør dig med fordel blandt andre hunde – eller dyreejere i din familie og vennekreds. Måske de bruger en alle tiders dyrlæge, som de varmt kan anbefale dig.  Generelt set er de bedste anbefalinger næsten altid dem du får i private sammenhænge fra mund til mund. Alternativt må du prøve at søge rundt på nettet, søg efter dyrlæger i det område hvor du bor. Her kan man typisk finde dybdegående information om de forskellige dyrhospitaler, prislister og måske endda også kommentarer og anmeldelser fra andre brugere.

Tag dig god tid til at finde en dygtig dyrlæge, kun det bedst er naturligvis godt nok til dit kæledyr.