Derfor skal dit barn have et kæledyr - Hundesider.dk
37
post-template-default,single,single-post,postid-37,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

Derfor skal dit barn have et kæledyr

Derfor skal dit barn have et kæledyr

Der er både masser af kærlighed og gode oplevelser i vente, hvis du giver sit barn og familien et kæledyr at tage sig af. Det er altid skønt med dyr i huset, men der gemmer sig også vigtige livslektioner til dine børn, når de vokser op i selskab med hunde, katte m.m.

Gode råd er udarbejdet i samarbejde med Dyreklinikken Frederiksberg Allé: http://dyreklinikken-frederiksbergalle.dk/dyreklinik-kobenhavn/

Går I med overvejelser om at anskaffe jer en ny ven til huset, er det ofte en god idé fordi:

Dit barn får en hobby

Det er sundt for dit barn at have hobbyer og interesser. Særligt hvis det er en levende en af slagsen. Børn får rig lejlighed til at fordybe sig i deres kæledyr og lære om dets behov gennem bøger og interesse.

Dit barn lærer om ansvar

Kæledyret er ikke bare en hobby, man kan have periodevis. Et dyr lærer dit barn om ansvar og de forpligtelser der er, når man acceptere at tage sig af et levende væsen. Hunde skal luftes, have mad, ud og tisse, mens dyr som heste skal rides, plejes, have en ren stald og meget mere. Der er masser af ansvar i at holde dyr, og dit barn lærer vigtigheden i at holde dyret godt tilpas.

Barnet får motion

Skal familien have en hund? Så skal den ofte luftes og leges med. Tildeler du dele af det ansvar til dit barn, er du garanteret at han eller hun får godt med motion og kommer ud i den friske luft. Har barnet f.eks. legekammerater med hund, kan de mødes og være sociale samtidig med at deres dyr kommer ud og får brugt energi.

Kærlighed! Masser af kærlighed!

Dit barn vil helt sikkert skabe en ganske særlig og unik relation til kæledyret. Hvad end der er tale om heste, hunde eller katte opstår der et helt specielt bånd mellem barnet og dets dyr. Særligt den evigt loyale familiehund er et dyr, som barnet altid kan finde tryghed ved.

Der er altid en at lege med

Savner dit barn en legekammerat i huset? Så prøv med et kæledyr. Der Kæledyret giver en følelse af ikke at være alene. Der er altid en at lege med og nusse med, så man ikke føler sig ensom eller keder sig.

Kæledyr er et godt samtaleemne

Et kæledyr giver anledning til masser af snak med både de voksne og klassekammerater. Måske det ligefrem bliver en vej til nye venner? Det er altid nemt at tale om kæledyret, dets opførsel, dets mad, sjove oplevelser og meget mere.

Kæledyr giver en sundere krop!

Ja, kæledyr er godt for kroppen. Børn, der er vokset op med eks. hund eller kat, har mindre risiko for at udvikle allergier. Kæledyr har desuden en god og afstressende effekt på humøret, og studier viser, at folk med kæledyr har et sundere blodtryk og stærkere hjerte. De mange gåture og motionen er desuden med til at give stærkere knogler og muskler – ligesom den friske luft er god for barnet.

Kort sagt er der masser af grunde til at give dit barn et kæledyr.