3 simple råd til at have hund og kat sammen - Hundesider.dk
15542
post-template-default,single,single-post,postid-15542,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive
 

3 simple råd til at have hund og kat sammen

3 simple råd til at have hund og kat sammen

Du er kattemenneske men din partner er hundemenneske, kan det lade sig gøre? Ja, det kan det godt. Det kræver bare en smule tilpasning fra alle.

Her får du 3 lynhurtige råd til at hvordan du sørger for at hjælpe hund og kat til at enes og være sammen. 

Mætte maver og et kort møde

Ligesom for mennesker gælder det også at dyr kan være mere anspændte når de er sultne, derfor er det en rigtig god ide at lade hunden og katten mødes på fyldte maver første gang.

Sørg for at hund og kat kun er sammen i meget kort tid og i rolige omgivelser hvor der ikke sker en masse. Herefter kan du langsomt begynde at give dem mere og mere tid sammen.

Giv katten et sted at gemme sig

Din kat skal fra start af have mulighed for at trække sig og gemme sig væk. Det kan f.eks. være i en kattehule. Skal dine dyr mødes i et nyt rum for første gang, så er det en rigtig god ide at have en kattehule med som din kat allerede kender, på den måde har den et sted at søge ly hvis den er nervøs.

Du kan også bruge noget tid på at lade hunden lære kattens duft inden de mødes, ved f.eks. at stille kattehulen et sted hvor hunden færdes ofte.

Uanset hvor gode venner din kat og din hund ender med at blive har de begge brug for et sted hvor de kan trække sig. Placer f.eks. en kattehule et højt sted hvor hunden ikke kan nå op.

Træn din hund

Hunde er langt nemmere at træne end katte, og derfor er det bedste du kan gøre også at træne din hund i at være rolig.

Jo mere rolig din hund er, jo større sandsynlighed er der for at der bliver opbygget et godt venskab.

At din kat og din hund kan enes sammen kræver selvfølgelig også et kig på deres personlighed i første omgang, for selvom det godt kan lade sig gøre, så er det bestemt ikke alle katte og hunde der egner sig til at blive bedste venner.

Jo tidligere i livet de to mødes, jo større sandsynlighed er der for at det lykkes.